Haber

Çin’in BM Daimi Temsilcisi İsrail ile Filistin arasında derhal ateşkes çağrısında bulundu

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 12 Kasım (Xinhua) — Çin’in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Zhang Jun, İsrail ile Filistin arasında derhal ateşkes yapılması çağrısında bulundu.

Zhang, Cuma günü BM Güvenlik Konseyi’nin Filistin-İsrail durumuyla ilgili acil toplantısında yaptığı konuşmada, “Bir an önce ateşkes sağlanmalı ve çatışmalar sona ermeli” diyerek, ateşkesin tek umut olduğunu vurguladı. Gazze halkının hayatta kalması için.

Zhang, “Tüm tarafların, özellikle de taraflar üzerinde önemli etkiye sahip olan büyük ülkenin, tüm jeopolitik mülahazaları ve çifte standartları bir kenara bırakıp, tüm çabalarını ateşkesin sağlanması ve çatışmanın sona erdirilmesi hedefine odaklamalarını istiyoruz. İsrail’i istiyoruz.” Batı Şeria’da yoğunlaşan yerleşimci şiddetinin durdurulması için.” “Onları bölgede sıcak noktaların oluşmasını ve çatışmaların yayılmasını engellemeye çağırıyoruz” dedi.

Zhang, “4 binden fazlası çocuk olmak üzere on binlerce insan hayatını kaybederken, 1,6 milyondan fazla insan evlerini terk etmek zorunda kalırken, 2,3 milyon insan suya, elektriğe, yakıta, gıdaya ulaşmaya devam ediyor” ve tıp, hastaneler ise, “Okullar, mülteci kampları ve BM tesisleri sıklıkla hedef alınırken, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in de belirttiği gibi bu sadece bir insani kriz değil, insani bir krizdir” dedi.

haberbasciftlik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu