Elon Musk’ın uzun süren hukuk mücadelesi ve pazarlıkları sonrası 44 milyar dolarlık dev anlaşma sonunda imzalandı. Musk’ın koltuğu devralmasından çabucak sonra şirketin neredeyse yarısı işten çıkarıldı. CEO ve üst seviye yöneticilerin de ortasında olduğu bu kıyım sonrası Twitter’daki kaos daha da alevlendi. Şirketin yeni patronu Musk, tüm bu olayların üstüne bir de Twitter ofisini ‘sabotaj’ endişesiyle kapattığını duyurdu. İnternette #RIPTwitter etiketi bir anda popüler oldu. Peki bu olaylar gerçekten Twitter’ın sonu manasına mı geliyor?
Elon Musk, toplumsal medya platformunu almadan bir gün evvel şirketin genel merkezine elinde bir lavaboyla girmişti. Lavabonun İngilizce’deki karşılığı olan ‘sink’ kelimesi bir yandan da batmak anlamına geliyor.
Musk tarafından paylaşılan Twitter 2.0 temalı e-postada zorlu çalışma koşulları ve uzun çalışma saatleri talep ediliyordu. Bu şartları kabul etmeyen çalışanlara ise istifa seçeneği veriliyordu.
Elon Musk, Twitter’ın sonu geldi diyenler için bu görseli tweetlemişti.
Musk, her ne kadar dalga geçse de durum biraz daha kritik olabilir. Zira platformun dünya genelinde yüz milyonlarca kullanıcısı var.
Diğer felaket senaryosu ise sunucuların makus hedefli birisi tarafından devre dışı bırakılması. Zira sunucular olmadan Twitter (veya Facebook veya Instagram veya aslında dijital dünyamız) olmaz.
Twitter’a peki şimdi ne olacak? Elon Musk tüm bunların farkında ancak neden hala dalga geçiyor?